Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Μείωση δαπανών

Ενδιαφέρεστε να κάνετε περιστολή δαπανών?
Κόψτε τις υπέρογκες συντάξεις στις ΔΕΚΟ και το δημόσιο (ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ολυμπιακή, ΟΣΕ, Τράπεζες, βουλευτές, δικαστές κλπ). Βάλτε τουλάχιστον ένα όριο, π.χ. 2000 ευρώ. Δεν μπορεί κάποιος που βγήκε στη σύνταξη στα 45 του να παίρνει 3 και 4 χιλ. το μήνα, ενώ κάποιος που δουλεύει από τα 17 του να είναι βέβαιο ότι δεν θα πάρει σύνταξη ακόμα και μετά 50 χρόνια. Είναι παράλογο, κοινωνικά άδικο, καταστροφικό.

Επίσης, βάλτε ένα λογικό πλαφόν (π.χ. 30,000) στα υπέρογκα εφάπαξ που παίρνουν όλοι οι συνταξιούχοι των παραπάνω κατηγοριών. Ακούω εξωφρενικά ποσά (300-400 χιλ) κι απορώ γιατί δεν ασχολείται κανένας μ' αυτά τα ποσά αλλά κοιτάνε να βάλουν χέρι στο 14ο μισθό των μεροκαματιάρηδων.

Μειώστε τον αριθμό αλλά και τις υπέρογκες απολαβές των υπαλλήλων της βουλής. Είναι προκλητικό να ζητάτε θυσίες από φουκαράδες, όταν κάποιοι άλλοι κάνουν πάρτυ. Τι χρειάζονται 1700 υπάλληλοι στη βουλή?

Κι επιτέλους, ας αποφασίσουν οι βουλευτές μας να περιορίσουν και τις δικές τους αμοιβές. Δεν μπορούν να ζητάνε θυσίες από τον Ελληνικό λαό, κι οι ίδιοι να σφυρίζουν αδιάφορα. Και μην μου πείτε ότι η περικοπή 7% στα επιδόματα είναι σοβαρή θυσία. Κοροϊδία είναι και τίποτα περισσότερο.